Harmonieorkest 7e van Nederland (rectificatie)

In het vorige bericht werd onterecht melding gemaakt van het feit dat het orkest 15e van Nederland zou zijn geworden in 2009. In het overzicht met uitslagen staan namelijk de uitslagen van 2008 en 2009 door elkaar. De uitslagen van beide jaren tellen mee voor deelname aan het NK in 2010. Als dus alleen wordt gekeken naar de uitslagen van 2009 heeft het orkest nog beter gescoord dan aanvankelijk werd gemeld en is het orkest 7e van Nederland geworden in de 4e divisie.

Op 14 november j.l. heeft het orkest met haar deelname aan het concertconcours in Zaandam een puntentotaal van 80,42 behaald. Het beste orkest van 2009 was Moyenne uit Druten met 82,90 punten. Het verschil tussen de nummer 1 (Druten) en de nummer 7 (Doornenburg) is dus helemaal niet zo groot. Een feitelijke constatering – is dat een dubbelopzegging? – dat het orkest in Zaandam fantastisch heeft gepresteerd.

1 gedachte over “Harmonieorkest 7e van Nederland (rectificatie)”

  1. Een “feitelijke constatering” is géén dubbelopzegging, oftewel pleonasme. Ik ben geen neerlandicus, maar dit was toevallig gisteren op mijn werk onderwerp van gesprek. Een feitelijke constatering, is een constatering/vaststelling van iets dat op feiten is gebaseerd. 😉

Reacties zijn gesloten.