Doornenburg ontmoetingsplek Lingewaardse harmonieorkesten tijdens Lingewaardcup

Op zondag 25 november is het Schuttersgebouw in Doornenburg de ontmoetingsplaats voor de Lingewaardse harmonieorkesten. De organisatie van deze eerste editie van de Lingewaardcup is in handen van harmonie St. Caecilia Doornenburg.

Harmonieorkesten uit Angeren, Bemmel, Gendt, Huissen en Doornenburg, met in totaal ruim 200 muzikanten, staan garant voor een afwisselend programma. Alle orkesten zullen een optreden van circa 20 minuten verzorgen waarbij volledige vrijheid is gegeven voor wat betreft de muzikale keuzes. Heel bijzonder is dat de organisatie er in is geslaagd Jacob de Haan bereid te vinden de beoordeling van de prestaties van de orkesten voor zijn rekening te nemen. Jacob de Haan is namelijk een componist/arrangeur die nationaal en internationaal een bekende naam is in de wereld van de blaasmuziek. De positief kritische beoordeling van Jacob de Haan zal de orkesten ongetwijfeld stimuleren haar muzikale prestaties verder te perfectioneren.

De nadruk bij dit evenement ligt op het vriendschappelijke karakter en de jurybeoordeling is niet gericht op beoordeling van de onderlinge verhouding van de prestaties, maar vooral van de individuele prestaties van de orkesten.

De optredens in het Schuttersgebouw beginnen om 13.00 en duren tot circa 16.00, de volgorde is als volgt:

  • Harmonie St. Caecilia Doornenburg
  • Harmonie Volharding Huissen
  • Harmonie Udi Bemmel
  • Harmonie St. Caecilia Angeren
  • Harmonie St. Caecilia Gendt

Alle muziekliefhebbers zijn van harte uitgenodigd deze eerste editie van de Lingewaardcup bij te wonen. Het evenement kent een informeel karakter, gedurende de hele middag is vrije in- en uitloop mogelijk en de toegang is gratis.