Slagwerkgroep kwalificeert zich overtuigend voor Nederlands Kampioenschap!

Tijdens het podiumconcours te Etten-Leur heeft de slagwerkgroep van St.Caecilia zaterdag 7 december jl. een 1e prijs met onderscheiding behaald. Met liefst 94 punten werd door de 28 slagwerkers het eerste grote succes onder leiding van Casper Traa na ruim een jaar samenwerken binnengehaald. De jury was zeer onder de indruk van de uitvoering van ‘The Big Eartquake’ van Vincent Cox, waarbij de groep vocaal werd ondersteund door het gemengde koor van de Burchtsanghers.

“We hadden toch last van de droge akoestiek in de concertzaal” , aldus een zeer tevreden Casper Traa kort na prijsuitreiking, “maar dankzij de ruime ervaring binnen de spelersgroep gingen we hier toch goed mee om. De adviezen in juryrapporten geven ons ruimte om details nog verder uit te werken, er ligt naast wat werk ook een hele mooie uitdaging in het vooruitzicht”.

Die uitdaging ligt op het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 8 februari 2014 te Assen, waarmee het meerjarenproject van de slagwerkgroep er een ‘gewenst hoogtepunt’ bij heeft gekregen.

Bij thuiskomst werden de van spanning volledig ontladen slagwerkers en koor feestelijk onthaald door het harmonieorkest. Voorzitter Rob van de Sant en Bud Joosten (Instrumentenfonds) feliciteerden beide groepen namens de Doornenburgse bevolking waarna er een groots feest kon losbarsten…… de aardbeving trilde tot diep in de nacht nog door in het kasteeldorp……

 

Spanning op de gezichten bij Lisa Peters, Casper Traa en Bert Selman tijdens de prijsuitreiking…..94 punten!  Het feest kon hierna tot diep in de nacht losbarsten…

1 gedachte over “Slagwerkgroep kwalificeert zich overtuigend voor Nederlands Kampioenschap!”

  1. Hallo allemaal!
    Wat een fantastisch resultaat!
    Van harte gefeliciteerd en heel veel succes in februari

Reacties zijn gesloten.