Harmonie bestaat 105 jaar

Harmonie St. Caecilia uit Doornenburg viert vandaag haar 105-jarig bestaan. De vereniging werd in 1916 opgericht door Kapelaan Stephanus Walters. Kapelaan Walters was muzikaal, kwam uit een bemiddeld gezin en zorgde voor aanschaf van instrumenten waarvoor vanuit de Doornenburgse gemeenschap veel belangstelling bestond. Hiermee was het ontstaan van  harmonie St. Caecilia een feit.

Zowel harmonieorkest als slagwerkgroep hebben gedurende het bestaan van de vereniging vele successen geboekt. Vele kampioenschappen zijn er gevierd en de slagwerkgroep mag zich tot op heden nog wereldkampioen noemen. Daarnaast heeft de vereniging ook vele jaren en majorette-/twirlgroep gehad. De vereniging vervult een belangrijke rol in de leefbaarheid van Doornenburg via muzikale ondersteuning bij alle grote en kleine gebeurtenissen in het dorp.

Sinds 1996 heeft de vereniging de traditie om haar lustrum jubileums te vieren met groots opgezette concerten. Tijdens deze concerten wordt er samenwerking gezocht met muzikanten, solo zangers/zangeressen en koren om gezamenlijk in een decor van professioneel licht en geluid alle bezoekers een prachtige avond te bezorgen. Een organisatie waarin de vereniging zich steeds verder heeft gespecialiseerd en o.a. heeft geleid tot een onvergetelijk feestweekend tijdens haar 100-jarig bestaan 5 jaar geleden.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om dit lustrum opnieuw te vieren met een groots, muzikaal feest. Wel lopen er al initiatieven om iets gezamenlijks te organiseren. Meer info hierover volgt zodra dit mogelijk is.

Overzicht evenemententerrein tijdens 100-jarig jubileum in 2016