Benefietconcert: Slagwerkgroep Doornenburg in actie voor zieke kinderen!

Op vrijdag 25 oktober a.s. zal er een benefiet slagwerkconcert gegeven worden ten behoeve van de Stichting De Liedjesfabriek, een stichting die zich op bijzondere wijze inzet voor zieke kinderen in het ziekenhuis.

De kinderen schrijven hun eigen teksten en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek verzorgt de professionele opname en als de kinderen dat willen wordt hiervan een eigen videoclip gemaakt. De ziekenhuiskamer verandert zo in een plaats waar weer gelachen wordt. De kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Op deze manier zorgt men voor een plezierige afwisseling waar de kinderen een mooi herinnering aan hebben en apetrots zijn.

“Toen we hoorden van deze stichting vonden wij dat we dit op deze manier onder de aandacht konden brengen. Muziek is troostend, verbindt en geeft kracht en de werkwijze van De Liedjesfabriek heeft met dit ‘muzikale medicijn’ veel impact op de kinderen en hun familie”  aldus Bert Selman namens beide slagwerkgroepen.

De slagwerkers van St.Caecilia spelen met hun collega’s van EMM uit Heijen en beide groepen zullen een half uur durend slagwerkprogramma laten horen om aandacht te vragen voor de stichting. In de line-up zullen verder een begeleidingsband, blaassecties en zang het programma ondersteunen waarin werken van Rolling Stones en filmtrack van Rain Man.

Tijdens het benefietconcert is er gelegenheid om in een spaarpot te doneren voor de stichting. Aanvang is 20.30 uur in Gemeenschapshuis D´n Toomp in Heijen.

Nadere informatie www.liedjesfabriek.nl