Groots optreden slagwerkgroep op NK 2016

Na een spannende strijd kreeg het NK voor slagwerkgroepen in Assen met Delfzijl een terechte winnaar. Met een overtuigende score van ruim 97 punten behaalden de Groningers verdiend de landstitel en lieten hiermee de concurrentie met glans achter zich.

De 27 slagwerkers uit Doornenburg, die als eerste moesten aantreden,  speelden onder leiding van Casper Traa een lofwaardig programma dat uiteindelijk goed was voor een 4e plaats. De delegatie van St.Caecilia werd in de verlegenheid gebracht door technische problemen en tijdgebrek kort voor aanvang van het optreden. Hiervoor had de organisatie echter weinig begrip en dreigde men zelfs door sanctie van puntenaftrek met een lage beoordeling. “De spelers gingen met deze onrust kort voor aanvang goed om, maar de maatregel zorgde na afloop voor een anti climax”, aldus Theo Rutten.  “Wij moeten het hebben van spektakel in de uitvoeringen, technische kwaliteit en veelzijdigheid ten opzichte van de melodische groepen en waren door technische problemen niet in staat om binnen de tijdslimiet het podium hiervoor in te richten. Ik denk dat we hier samen met collega’s in onze slagwerksectie naar de toekomst overigens wel een stevig punt hebben. Om tussen deze topensembles Nederlands Kampioen te worden moet je van uitzonderlijke klasse zijn, met Delfzijl hebben we overigens dit jaar absoluut een waardige kampioen”.

Na een tumultueuze dag keerden de 27 slagwerkers alsnog in een feestelijke stemming huiswaarts en konden zelf terugkijken fraai uitgevoerd programma. “Met deze eindklassering zijn we wel content, de manier waarop niet! ” klonk het diep in de nacht nog door in de straten van het kasteeldorp…………..

Aan het NK deden totaal 18 groepen mee, de eindstand in de hoogste divisie:

  1. Malletband Koningin Wilhemina Delfzijl                 97,33 punt NK
  2. Malletband Soli Deo Gloria Ommen                        93,92 punt
  3. Malletband Elspeets Fanfare Korps Elspeet           92,08 punt
  4. Slagwerkgroep St.Caecilia Doornenburg                89,67 punt
  5. Slagwerkgroep St.Caecilia Gendt                             84,67 punt

NK assen 2