Slagwerkgroep naar Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 30 januari zal de slagwerkgroep van St. Caecilia in Theater ‘De Nieuwe Kolk’ te Assen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor slagwerkgroepen. Onder leiding van dirigent Casper Traa zullen de Doornenburgers al vroeg in het feestelijke jubileumjaar 2016 moeten pieken en strijden om de landstitel, samen met ensembles uit Ommen, Elspeet, Delfzijl en Gendt.

Na de kwalificatie in november jl. heeft de 7-voudig landskampioen uit het Betuwse kasteeldorp het zich intensief voorbereid op een ‘veelzijdig karakteristiek’ concertprogramma, waarvan een deel in opdracht van St.Caecilia is gecomponeerd door Gian Prince en Henk Mennens. Het optreden van de 27 slagwerkers staat gepland om 18.30 uur.

Voor de geïnteresseerden die niet in Assen kunnen aanwezig kunnen zijn wordt op vrijdag 29 januari a.s. om 21.30 uur een generale uitvoering gehouden in het Ontmoetingscentrum Doornenburg.