Geslaagde opening jubileumjaar

Met veel trots en plezier kan harmonie St. Caecilia terugkijken op een geslaagde opening van haar jubileumjaar. Nadat vorige week het jaar werd geopend met een muzikale jubileummis, reünie en opening van de expositie, vond gisteren het vervolg plaats met een jubileumreceptie. Een receptie vol met verrassingen en hoogtepunten.

Rita Peters, Tim Goris en Jozien van Alst werden gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap. Theo Peters werd op bijzondere wijze door zijn kinderen, schoondochters en kleinkinderen op muzikale wijze gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Harmonie St. Caecilia uit Gendt kwam naar Doornenburg om de harmonie op muzikale wijze in het zonnetje te zetten. De kapelaan Walterstrofee ging naar een geëmotioneerde beschermheer Leonard van Nispen tot Pannerden en volledig verdiend ontving bestuurslid Joop van Alst uit handen van burgemeester Schuurmans-Wijdeven een koninklijke onderscheiding. En tenslotte werd het nieuwe uniform van de harmonie op spectaculaire wijze onthult.

Momenteel wordt hard gewerkt aan het uitzoeken van al het beeldmateriaal dat tijdens beide evenementen is geschoten. Binnenkort zal een bloemlezing hieruit via de website worden gepubliceerd. Voor nu doen we het even met het filmpje gemaakt door Omroep Lingewaard over de uitreiking van de koninklijke onderscheiding. Een bijzondere montage waarin Marcel van Alst over David Copperfield-achtige gaven blijkt te beschikken (2:40 min) en Co Ketelear er geen genoeg van krijgt Joop te feliciteren.

En tevens een mooie, uitgebreide registratie van de receptie gemaakt door Arkadiusz Prochazka.