‘Kijkje in keuken’ van slagwerkopleiding

                    Het nieuwe seizoen voor de slagwerkopleiding van St.Caecilia Doornenburg gaat weer van start. Voor jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn in deze muziekopleiding is de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij de jeugdslagwerkgroep uit Doornenburg. Op zondag 25 augustus houdt de jeugdslagwerkgroep een ‘open’ repetitie en kan men kijken hoe het is om al kort na aanvang van de lessen samen muziek te maken. Ook mag men onder begeleiding even proberen vele slagwerkinstrumenten van St.Caecilia te bespelen en het is mogelijk om vragen te stellen.

De lessen worden geven door deskundig slagwerkdocent Arend-Jan van Straten, die de leerlingen na de basistechnieken de mogelijkheid geeft zich te ontwikkelen op een groot scala aan slagwerkinstrumenten die beschikbaar zijn. Denk hierbij aan gestemd slagwerk (marimba, xylofoon, pauken) als ongestemde instrumenten (snaredrums, drumstel, conga’s).

Ofschoon de opleiding nog maar beperkt ruimte heeft, is het voor kinderen vanaf 8 jaar nu mogelijk een proefles te nemen om te kijken of het leuk is aan deze opleiding te beginnen. De ‘open repetitie’ vindt de 25e augustus plaats in het Ontmoetingscentrum om 11.30 uur. Voor informatie kan men contact opnemen met de coördinator slagwerkopleiding.