Slagwerkers stevig ‘op koers’ voor première

 

 

In het Brabantse Meijel kwam ‘De schaal van Richter’ zaterdag 22 juni j.l. tijdens het Peeltoernooi al in beweging. De slagwerkgroep van St.Caecilia liet zich beoordelen door een vakjury  tijdens de eerste try-out  van één van de meest  imposante slagwerkcomposities tot nu toe : The Big Earthquake. 

In een half jaar heeft algemeen muzikaal leider Casper Traa met grote passie en vakmanschap zijn spelers klaargestoomd voor één van de moeilijkste muzikale opdrachten die de Nederlandse slagwerkwereld kent. Het 25 minuten durend werk van componist Vincent Cox vertolkt de immense aardbeving die in 1923 in het Japanse Kyoto plaatsvond.

Met een jurywaardering  tussen 8,5 en 9 punten blijken de slagwerkers flink ‘op koers’ te zijn naar de eerste officiële uitvoering die traditioneel plaatsvindt op zondag 3 november te Doornenburg. De slagwerkers worden tijdens dit spektakel vocaal ondersteund door gemengd koor van “De Burchsanghers”. Het hoogte punt ligt op zaterdag 7 december als men dit uitvoert  tijdens  het Podiumconcours in Theater De Nobelaer in Etten-Leur.