Slagwerkers naar NK: “Moeilijkste klus voor St.Caecilia”

Zaterdag 27 februari a.s. neemt de Slagwerkgroep van St.Caecilia Doornenburg deel aan het Nederlands Kampioenschap. Na afgelopen zondag een generale uitvoering te hebben gespeeld in theater “de Speeldoos” te Vught wordt komende dagen in Doornenburg nieuwsgierig uitgekeken naar de 30 slagwerkers onder leiding van Henk Mennens. De zesvoudige landskampioen staat aan de vooravond van de zwaarste opdracht uit de toch al rijke Doornenburgse slagwerkhistorie. Na de prachtige optredens in onder andere de Nijmeegse Vereeniging en Parkstad Kerkade Stadion zal de groep nu om de hoogste punten gaan spelen. In de eredivisie zal men de strijd aangaan met slagwerkgroepen uit Ysselsteyn, Lunteren, Dieverbrug en Asten. “Geen makkelijke opgave”, aldus Theo Rutten, “wellicht is dit de moeilijkste opdracht uit het bestaan van St.Caecilia. Het puntentotaal van onze kwalificatie zal zeker niet voldoende zijn. Op het NK gelden zwaardere eisen en spelen er veel meer factoren een beslissende rol. Het gaat werkelijk om details, reken maar dat het een zeer boeiende muzikale eindstrijd zal gaan worden. We hebben samen met Henk Mennens de laatste weken werkelijk alles wat in ons muzikale vermogen ligt eruit gehaald”. Of het genoeg is? “Dat is altijd moeilijk te zeggen, we hebben niet het makkelijkste programma gekozen maar we zijn er in ieder geval wel klaar voor”, aldus Rutten. In het vakgebied wordt met belangstelling uitgekeken naar dit NK, dat ’s morgens om 10.00 uur zal starten in theater “De Meerpaal” te Dronten. Rond 19.30 uur staat de slagwerkgroep uit Doornenburg met het 30 minuten durende “Actionality” als laatste deelnemer op het programma. Vrijdagavond is er om 20.30 uur voor belangstellenden een open huis in het Ontmoetingscentrum, waar de laatste generale uitvoering wordt gehouden.

2 gedachten over “Slagwerkers naar NK: “Moeilijkste klus voor St.Caecilia””

  1. Beste Slagwerkgroep,
    Wij, bestuur, korps en leden van schutterij Gijsbrecht van Aemstel, wensen jullie aankomende zaterdag heel veel succes!
    Geert Claassen(president)

  2. Beste Dames & Heren van de Slagwerkgroep,

    Namens Doornenburg heel veel succes gewenst! Na het zien en horen van jullie laatste generale uitvoering in het O.C. hebben wij het volste vertrouwen in een mooie geslaagde afloop!! Zet ‘m op.

    Marcel, Mariëtte en Lara.

Reacties zijn gesloten.