Instrumentenfonds schenkt EUR 3000,- aan harmonie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari jl. verblijdde Bud Joosten – voorzitter van het Instrumentenfonds – de muziekvereniging met een schenking van 3000 euro. Een prachtig bedrag dat door de harmonie besteed zal worden voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten. Tijdens de receptie werden al nieuwe tromstandaarden en een nieuw setje timbales in gebruik genomen.

“De aanschaf en onderhoud van instrumenten is een dure bezigheid. Vroeger had je een grote trom, kleine trom en zo’n diepe trom, die “tot aon de kuuten” kwam.”, aldus Joosten. ”Maar als je tegenwoordig ziet wat er allemaal wordt gebruikt. De blaasinstrumenten ken ik allemaal wel, maar als ik kijk naar al dat slagwerk, dan heb ik wel hulp nodig met de namen van al die mooie instrumenten.”

Er is ten opzichte van vroeger inderdaad veel veranderd. Echter om het hoge niveau van musiceren en organiseren van evenementen te kunnen behalen en behouden is goed instrumentarium van groot belang.

De schenking die is gedaan door het Instrumentenfonds is feitelijk gezien een donatie van de inwoners van Doornenburg aan de harmonie. De schenking is namelijk volledig mogelijk gemaakt door de opbrengst van de verjaardagsactie. “De verjaardagsactie wordt al ruim 60 jaar georganiseerd door het Instrumentenfonds. Inwoners van Doornenburg krijgen voor hun verjaardag een zakje in de brievenbus die op of vlak na de verjaardag van die persoon wordt opgehaald door een lid van de harmonie vergezeld met een gemeende felicitatie.”, legt Joosten uit. “Ruim 80% van alle Doornenburgers doet mee aan deze actie, wat aangeeft dat de harmonie door velen een warm hart wordt toegedragen.”

Namens de volledige harmonie dankt voorzitter Marcel Knuiman het Instrumentenfonds en alle inwoners voor deze prachtige schenking.

Voorzitter van het Instrumentenfonds Bud Joosten overhandigt cheque van EUR 3000,- aan Marcel Knuiman (voorzitter van de harmonie)