De jury

De prestaties van de maestro’s zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Jaap Plattél, Gert Huting en Emile Stoffels

Jaap Plattél heeft ruime ervaring als zanger van verschillende koren (Jekadee en Popkoor 2000). Als redacteur van de populaire internetsite DeDoornenburger.nl is hij tot in detail op de hoogte van het wel en weer in Doornenburg. En sinds september is Plattél de drager van de belangrijkste tijdelijk eretitel van het dorp: schutterskoning.

Creatieve duizendpoot Gert Huting heeft zijn strepen verdiend in het dirigenten vak. Gert is 38 jaar dirigent van het Jongerenkoor/Jekadee geweest en momenteel dirigent van zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.

Emile Stoffels is dirigent van het harmonieorkest en van drumfanfare Michaël uit Nijmegen. Via zijn bedrijf StoffelsMusic is hij gespecialiseerd in het verzorgen van complete arrangementen (orkest, koor/solo zang en combo) voor Proms, Show of Galaconcerten, op maat gemaakt. Waarbij de begeleiding van grote muzikale evenementen ook tot de mogelijkheden behoort.

De jury heeft een aantal speerpunten waarop zal worden gelet bij de optredens van de maestro’s. Er zal speciaal worden gelet op hoe het begin en het einde van het stuk gaat. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de controle die de maestro heeft tijdens het spelen van het stuk en hoe de maestro zich presenteert (opkomst, uitstraling, etc.). Een van de belangrijkste punten waarop zal worden gejureerd is de eigen inbreng/emotie van de maestro in het muziekstuk.