Slagwerkgroep verzorgde interessante workshop voor Bond van Orkestdirigenten

Het was een vreemd beeld wat zich afspeelde aan de toegangspoort van Luchtmachtbasis Vredepeel op het leden congres van de  Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs op zaterdag 5 februari j.l. Een grote delegatie Nederlandse muzikaal leiders reed na een persoonlijke controle het defensieterrein op voor een landelijke samenzijn. Tijdens het middagdeel van deze dag stonden drie zeer interessante workshops op het programma. door het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ onder leiding van Jan Stulen,  Mr. H.M. van der Zandtvereniging uit Velp onder leiding van het Amerikaanse fenomeen Al Dicroce en Slagwerkgroep St. Caecilia uit Doornenburg onder leiding van Hans Leenders (foto) , één van de meest getalenteerde dirigenten van de nieuwe generatie.

De slagwerkers uit Doornenburg waren door de BvO gevraagd om tijdens deze workshop als demonstratie ensemble te fungeren. Dirigent Ria Kornet had sinds haar aanstelling als eerste opdracht gekregen de Doornenburgers perfect voor te bereiden op deze intensieve klus.Een slagwerkcompositie van Vincent Cox werd als pilot gebruikt om de aanwezige vaklieden een moderne kijk op het topslagwerk te geven.  De 3 uur durende presentatie werd door aanwezige musici als ‘zeer interessant’ ervaren en de samenwerking tussen de slagwerkers van St. Caecilia en Hans Leenders verliep op respectvolle wijze.  Met een bagage aan studiemateriaal en kennis keerden de dirigenten/instructeurs huiswaarts en werd de middag afgesloten door  Ruud Böhmer vice-voorzitter van de Bond van Orkestdirigenten,