Groots afscheid Henk Mennens met warm onthaal Ria Kornet!

                

De slagwerkgroep van St.Caecilia uit Doornenburg heeft in stijl afscheid genomen van hun dirigent Henk Mennens. In het volle Schuttersgebouw blikte gastheer Charles van Zanten terug op een prachtige slagwerkperiode samen met Doornenburgs trots en hun gepassioneerde dirigent. Mennens zelf bleek de meest moeilijke muzikale beslissing uit zijn loopbaan te hebben gemaakt. Zichtbaar geëmotioneerd dankte hij alle spelers persoonlijk voor de voortreffelijke en succesvolle samenwerking. Dankbaar nam hij een ambachtelijk geschenk in ontvangst en genoot zichtbaar van het gepresenteerde afscheidsconcert, waaraan ook de jeugdslagwerkgroep o.l.v. Arend-Jan van Straten meewerkte. Voorzitter Rob van der Sant prees de vertrekkende Mennens voor zijn grote vakmanschap en grenzeloze plichtsbesef.

“Dat was het en dit wordt het”, aldus van Zanten die met grote kennis in het vakgebied opvolgster Ria Kornet aan het publiek voorstelde. Amper de leiding overgenomen gaven de slagwerkers meteen een hoogstaand muzikaal visitekaartje af, gevolgd door een groots applause in het sfeervolle gebouw van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. De uit Tiel afkomstige topdirigente viel hierdoor meteen in een hartverwarmend Doornenburgs onthaal.

“Dit doet Doornenburg weer zeer proffessioneel en buitengewoon sympathiek “, aldus Charles van Zanten van Dutch Music Partners. “Waar maak je mee dat een scheidende dirigent op een afscheid als deze getrakteerd wordt. Daarbij zal met deze vrouwelijke leiding de rijke historie van St.Caecilia’s slagwerk een uitdagend vervolg krijgen en in de toekomst voor fraai muzikaal spektakel zorgen”.